Lofoten – Hvor & hvordan skal du bo?

De smukke Lofoten-øer tilbyder indkvartering i verdensklasse i alle prisklasser. Fra rummelige luksushytter og lejligheder til campingpladser og vild camping. Hvis du leder efter, hvor du skal bo på Lofoten om sommeren, skal du begynde at planlægge tidligt! Med stigende antal besøgende hvert år bliver de bedste steder booket hurtigt! Lad os vise dig vores anbefalinger til, hvor du skal bo på Lofoten-øerne!

AUTENTISKE FISKERHYTTER PÅ LOFOTEN

I århundreder rejste fiskere til Lofoten-øerne i dage og uger i deres åbne robåde og sejlskibe fra hele Norge for at deltage i fiskeriet. Disse fiskere havde brug for et sted at bo i de barske vintermåneder; derfor dekreterede Kong Øystein i begyndelsen af ​​1100-tallet, at der skulle bygges hytter i Kabelvåg. På norsk kaldes disse hytter “rorbu” (entalsform) eller “rorbuer” (flertalsform).

Rorbuerne blev oprindeligt bygget ved kysten, ofte på stolper i vandet, med naturlig adgang til robåde ved siden af hytten. Selvom de ikke længere kun bruges som fiskerhuse, er mange af de gamle rorbuer blevet vedligeholdt og moderniseret, og de fungerer nu som indkvartering for besøgende.

Lad os vise dig, hvor du kan bo på Lofoten-øerne, ligesom fiskerne gjorde det!

HOTELLER PÅ LOFOTEN-ØERNE

Du kan også tilbringe natten i et almindeligt hotelværelse på Lofoten. Flere byer på Lofoten f.eks. Svolvær og Leknes har adskillige hoteller. Vær blot opmærksom på, at hoteller normalt fordobler deres priser i højsæsonen. Samtidig øger de mere traditionelle rorbuer normalt kun deres priser lidt.

Lad os vise dig dine muligheder for, hvor du skal bo på Lofoten-øerne, hvis hoteller er din ting!

CAMPINGPLADSER PÅ LOFOTEN-ØERNE

Hvis du har din egen autocamper, campingvogn eller motorhome, har du masser af fremragende muligheder for, hvor du kan tilbringe natten på Lofoten. Mange campingpladser på Lofoten har enestående udsigt og er veludstyrede. Når det kommer til camping, er der bare så mange muligheder for, hvor du kan bo på Lofoten-øerne!